SU GİBİ AZİZ OLMAK…

 

Kızım bana suyu uzattığında istemsiz bu kelimeler döküldü ağzımdan. Ninem derdi… Rahmetliye ne zaman su götürsem “Su gibi aziz ol evladım” derdi. Su gibi aziz olmak... Sahi neydi suyun azizliği? Çoğu şeyin ona muhtaçlığından mı kaynaklanıyordu, yoksa onun özelliğinden mi?

Vücudumuzun dörtte üçünün ve dünyanın da bu oranda sudan oluşması tesadüf bir şey olamazdı. İnsan suyu içmeden yaşayamadığı gibi birçok organizma da su olmadan hayatta kalamıyor ya da oluşamıyordu. Denizlerde, göllerde, ırmaklarda, nehirlerde...Her yeri güzelleştiren de su idi.

Hiç kimse suyu yok edemiyordu. Kaynatsan buharlaşıp gökyüzüne çıkıyor. Salsan yer altına kaçıyordu. Yer üstünde yer altında da… Buharlaşıp gökyüzünde bulutlarda, soğukta donarak buzul olarak su her yerdeydi…

Hiçbir kap onu ilgilendirmiyordu. “Ben bu kadar işe yarıyorum şöyle kap isterim” demiyordu. Büyüklüğü, küçüklüğü, genişliği önemli değildi onun için. Kap neyse hemen şeklini alıyordu. Plastik kabın içinde, kristal şişede su, su olmanın özelliğini hep taşıyordu. Bir şeyin kıvamını azaltmak için de pişirmek için de su hemen imdada yetişiyordu.

Temizlik susuz olur muydu? Çamaşırı, bulaşığı, yeri temizleyen suydu. Sabah kalkar kalkmaz insan önce su ile buluşmak istiyordu… Sıkıldığı zaman yoldaş, sıcakladığı zaman serinlik oluyordu.

Toprağa düşen tohumu yeşerten de suydu. Su olmadan filizlenmezdi tohum. Her şeyi yeşerten ama ateşi de söndüren su…

Peki biz nasıl aziz olacaktık? Öyle değil mi? Madem dua bu… Su gibi aziz ol. Nasıl suya benzeyebilirdik?

 

Su gibi uyumlu olabilir miydi insan?

Su gibi beklentisiz…

Hiçbir zaman insanlığından vazgeçmeyen…

Su gibi ihtiyaç gören olabilir miydi?

Su gibi ortamı güzelleştiren...

Ya da temizleyen…

İyiliği yeşerten, kötülüğü söndüren…


&

Her insan bu hayatta mutlu ve başarılı olmak ister. 

"Deneyimsel Tasarım Öğretisi" ; insanın amacını amaç edinen bir gerçeklik ilmidir. 
Doğru karar alabilmek, doğru seçimler yapabilmek için insanı açık bir bilince yönlendirir. Problemlerin gerçek çözümlerine yönelik stratejiler verir.
"Kim Kimdir" ile başlayan, "İlişkilerde Ustalık" ve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları; insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.

"İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğundan beri, en büyük dostu ve düşmanı hiç değişmedi. 
Aynadaki kişi...
Tek başına neler yapabileceğini keşfet!" 
Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. Su gibi AZİZ...💕

    YanıtlaSil
  2. Su gibi olabilmek, akan bir hayata sahip olabilmek, debelenip durmamak için deneyimsel tasarım Öğretisi eğitimleri bizi hayatımızı yönetebilecek şekilde yetiştiriyor. Kaleminize sağlık zihinde su gibi akıp giden bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder