GERÇEĞİ DUYMAYA CESARETİN VAR MI?

 

Yeliz ile Erhan üniversitede tanışmışlardı. Birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar ve çok iyi anlaşıyorlardı. Okulda örnek gösterilen çiftler arasındaydılar. Ancak Yeliz’in okulu Erhan’dan bir sene önce bitti ve Yeliz memleketine dönmek zorunda kaldı. Bu durum onların ilişkisinde bir dönüm noktası oldu.

Uzak mesafeden de örnek bir çift olabilecekler miydi acaba? Gözden uzak olan gönülden de uzak olur” denirdi hep. Acaba doğru muydu? Zaman gösterecekti.

Aradan sadece birkaç ay geçmişti ama Erhan’ın Yeliz’i arama sıklığı azalmaya başlamıştı bile. Yeliz her gece bu durumu düşünür olmuştu, öyle ki uykuları kaçıyordu. Kafasında bir sürü düşünce ve soru işareti vardı artık. Acaba eskisi kadar sevilmiyor muydu? Acaba başka birisi mi vardı Erhan’ın hayatında.

Yeliz gün içinde sürekli Erhan’ı düşündüğü için durum içinden çıkılmaz bir  hal almıştı. Onu çok sevdiği için ona sitem etmekten başka bir şey gelmiyordu elinden. Sitemler Erhan’ı iyice uzaklaştırıyor, Yeliz bu kez gönül almak için daha fazla arıyordu. Öyle ki arayıp soran taraf sadece Yeliz olmuştu. Bu durum bir süre daha böyle devam etti.

Bir gün Yeliz’i üniversiteden bir arkadaşı aradı. Arkadaşı hala üniversiteye devam ettiği için Erhan’la sık sık karşılaşıyordu. Erhan’la ilişkilerinin devam edip etmediğini sordu. Yeliz şaşkınlıkla cevapladı bu soruyu. Elbette devam ediyordu... Niye böyle bir soru soruya muhatap oluyordu ki şimdi. Arkadaşı ona Erhan’ı başka bir kızla gördüğünü anlattı. Yeliz yaşadığı şokla anlatılanları dinlemek bile istemedi. Erhan’ın başkasıyla olabileceği fikrine inanmak istemiyordu. Oysa zaten aramaların azalmasından ve Erhan’ın konuşma şeklinden daha önce de şüphelenmişti.

Yeliz için o hafta tam bir kabus gibi geçti. Eline telefonu alıyor ve tekrar bırakıyordu. Erhan’ı arayıp hesap sormak istiyor ama bir türlü cesaret edemiyordu. Çünkü duyacaklarından korkuyordu. Arkadaşı ile telefon görüşmesi yapalı nerdeyse bir hafta olmuştu ama bir türlü Erhan’la bu konuyu konuşamamıştı. Duyguları o kadar aktifti ki  değil gerçeği öğrenmek, düşünmek bile istemiyordu.

Ya gerçekten doğruysa ne yapacaktı?

Gerçeği öğrenmekten başka çaresi kalmamıştı artık.  Erhan’ı arayıp  açık açık hayatında biri var mı diye sordu. Erhan hemen inkâr etti ve konu ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki kim duysa inanmazdı ama Yeliz inandı. Çünkü gerçeği duymayı değil, onunla birlikte olmayı istiyordu…

İnsan aslında gerçeği bilmek ister. Gerçeğin peşinden koşar ama mesele gerçeklerle yüzleşmek olduğunda genellikle yüzleşmeye cesaret edemez. Cesaret edebilenlerse, o  konunun gerçeğine ulaştığında sahteliklerin kaybolduğunu görebilir. Yaşanan karmaşanın gerçeklerle netleştiğine şahit olur.

İnsan gerçeği duymaya cesaret ettiğinde ve onu kabul edebildiğinde problemlerini de çözmeye başlar. Yapamadığında ise hep aynı sorunlarla uğraşıp durur.

Şimdi Yeliz için karar verme zamanıydı. İlişkisinin gerçeğini kabul edebilecek miydi? Yoksa görmezden mi gelecekti?

Vereceği kararın bundan sonraki tüm ilişkilerini etkileyeceğini bilseydi nasıl davranırdı?

&

Her insan bu hayatta mutlu ve başarılı olmak ister. 

"Deneyimsel Tasarım Öğretisi" ; insanın amacını amaç edinen bir gerçeklik ilmidir. 
Doğru karar alabilmek, doğru seçimler yapabilmek için insanı açık bir bilince yönlendirir. Problemlerin gerçek çözümlerine yönelik stratejiler verir.
"Kim Kimdir" ile başlayan, "İlişkilerde Ustalık" ve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları; insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.

"İnsanoğlu, yeryüzünde var olduğundan beri, en büyük dostu ve düşmanı hiç değişmedi. 
Aynadaki kişi...
Tek başına neler yapabileceğini keşfet!" 
Yahya Hamurcu

Yorumlar

  1. Emeğinize sağlık...hep yaşanılan hikayeler, egitimleriniz ile insallah bu hataları azaltacagiz....

    YanıtlaSil
  2. Gerçeği merak edip. Gerçeği kabullenmek , ona göre davranmak. Ne güzel bir anlatım. Teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık 💕

    YanıtlaSil
  3. Ahh insan yanılan insan, sahteyi gerçeğe tercih eden insan...bilse ki gerçek insanı üstün kılar...tüm zamanlarda, tüm mekanlarda, tüm insanlarda geçerli olan bu kural, hayatını yeniden dizayn etmede ne çok işe yarar. Ellerinize sağlık 🌷

    YanıtlaSil
  4. İnsan gerçeği duymaya cesaret ettiğinde ve onu kabul edebildiğinde problemlerini de çözmeye başlar. Yapamadığında ise hep aynı sorunlarla uğraşıp durur.O kadar doğru ki 🌺

    YanıtlaSil
  5. Kaleminize sağlık ..Acı evet ama gerçek ;)

    YanıtlaSil
  6. İnsan istekleri çok aşırı olunca gerçeği görmek duymak istemez. Etrafta çok örneği olan bir hikaye kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Gerçeği duymaya cesareti olanlar, neredesiniz? İlk başında tabiki üzüntü,acı olacak ama sonrası… İnanın kendinizi hiç bu kadar iyi hissettiğiniz bir an olmadığını göreceksiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder